TOP

Bart Duivenvoorden lanceert herenschoenencollectie: Duyf designed by Bart

Schoenontwerper Bart Duivenvoorden lanceert donderdag 20 december 2012 met zijn merk Duyf een nieuwe collectie exclusieve herenschoenen: Duyf designed by Bart. Ook opent hij een kleine Duyf brandstore in Haarlem.

Bart Duivenvoorden (1982) werd in 2002 tijdens zijn SVGB-opleiding in Nieuwegein uitgeroepen tot beste leerling schoenmaker van Nederland.

Twaalf jaar lang repareerde hij schoenen in de schoenmakerij van zijn vader in Haarlem. In 2009 ontdekte hij dat hij meer wilde. Naast reparaties uitvoeren, wilde hij ook schoenen ontwerpen en produceren.

Maatschoenen
Samen met zijn vriend en compagnon Eelco Mobron startte hij het herenschoenenmerk Duyf. Bart Duivenvoorden begon met het vervaardigen van maatschoenen in het hoogste marktsegment. De handmatige productie kwam in 2012 uit op circa zestig paar maatschoenen.

Omdat de klantenkring snel groeide, durven Duivenvoorden en Mobron het nu aan om ook een eigen confectielijn te lanceren. Een Italiaanse fabriek gaat zeven modellen in drie kleurstellingen produceren. In 2013 zullen er naar verwachting 800 paar schoenen voor de Nederlandse detailhandel worden geproduceerd. Elk paar kan in een andere finish gepoetst worden, waardoor ze een geheel eigen uitstraling krijgen.

Duyf brandstore
Met het oog op de snelle ontwikkeling van hun bedrijf openen Bart Duivenvoorden en Eelco Mobron op donderdag 20 december in het centrum van Haarlem een kleine Duyf brandstore. Daarin is ook het maatschoenen-atelier gevestigd. Onder het mom van ‘de ontwerper repareert’ komt Duyf met een speciale garantieservice. Schoenen worden op basis van de originele leest gerepareerd en daardoor blijft de kwaliteit en het model gewaarborgd.