TOP

Bread & Butter zet spotlight op Fluxus

Detaillisten, journalisten en ontwerpers wereldwijd maken zich op voor de belangrijke modebeurs Bread & Butter die deze week wordt gehouden in Barcelona. Wie eenmaal daar even genoeg heeft van alle kleding en schoenen - of gewoon van kunst houdt - kan terecht op de tentoonstelling over Fluxus.

In The Source (hal 2) worden ruim 150 objecten geëxposeerd van de revolutionaire kunstbeweging , die begin jaren zestig in vooral New York plaatsvond. Bekende kunstenaars zoals John Cage, George Brecht en Yoko Ono waren aanhangers van de avangardistische stroming, die vond dat kunst en het alledaagse leven onlosmakelijk aan elkaar verbonden waren en elkaar moest ‘zuiveren’ en beïnvloeden.

Curator van de tentoonstelling is Luigi Bonotto , die hiervoor uit zijn eigen archieven dook. Fluxus-artiest Ben Vautier creëerde speciaal voor de Bread & Butter een installatie die te zien is op de beurs. Ook zijn er live performances van Ben Patterson en Philip Corner.De expo Creative R’Evolution – 50 Years of Fluxus is woensdag 21 en donderdag 22 januari open van 10.00 uur tot 19.00 uur, vrijdag sluit om 18.00 uur.