TOP

Ara neemt Salamander over

Salamander wordt inderdaad verkocht aan Ara. Eind vorige week stuurde de Duitse Ara Group een bericht uit dat overname van de Salamander Group voor de deur staat.

Ara koopt het bedrijf van de curator van de EganaGoldpfeil Europe (Holdings) GmbH. De transactie betreft alle belangen van Salamander , inclusief de buitenlandse vestigingen en ook inclusief de merken Salamander en Lurchi. Ara verwacht dat de deal begin februari rond komt. De schuldeisers van de Egana Goldpfeil Europe (Holdings) GmbH hebben er al mee ingestemd; nu moet alleen de kartel-autoriteit nog zijn fiat geven.

De 51 Duitse Salamander winkels (waarin Egana flink heeft geïnvesteerd) zullen worden gerund door de Klauser Group Wuppertal en wel onder de bedrijfsnaam Salamander Duitsland en de onafhankelijk opererende buitenlandse vestigingen met 142 winkels door Ara. Ook de ontwikkeling van de merken Salamander en Lurchi zal door Ara worden opgepakt. Ara-topman Robert Röseler zegt verheugd te zijn dat het bekende, traditionele Salamander-merk kan voortbestaan en heeft er grootse plannen mee.

Onder leiding van Peter Prange, managing director van Klauser/Salamander Duitsland, wordt uitbreiding van de retail-activiteiten bij onze oosterburen nagestreefd.

Salamander GmbH biedt werkgelegenheid aan 1800 mensen en heeft een omzet van 190 miljoen euro. Ara AG is een 100 procent familiebedrijf met meer dan 5000 werknemers en een omzet van 288 miljoen euro in boekjaar 2007, die zijn producten in zo’n 50 landen wereldwijd verkoopt.