TOP

Ara tilt duurzaamheid naar ‘hoger niveau’ met nieuwe a-round-collectie

Duurzaamheid zit hem niet alleen in de manier waarop schoenen worden geproduceerd maar ook in het model, vindt Ara. Daarom kiest het Duitse merk met het nieuwe collectiesegment ‘Ara A-round’ voor klassieke modellen waar vrouwen langere tijd plezier van kunnen hebben.

Beeld: Ara Shoes

Ara Shoes tilt milieuvriendelijk produceren naar een hoger niveau door de klassieke modellen uit de Avio-lijn te verduurzamen. Zo wordt er niet alleen gewerkt met de juiste grondstoffen, maar betreft het ook nog eens een model dat consumenten voor meerdere seizoenen kunnen dragen. Het nieuwe collectiesegment ‘ara a-round’ bestaat uit een laag en een hoog model in de kleuren perzik, marineblauw, geel en lila.

PET-fles veters en zolen zonder lijm

De schoenen van Ara Shoes voldoen al aan verschillende duurzaamheidscriteria om een kleinere, ecologische voetafdruk achter te laten. Zo maakt het schoenenbedrijf gebruik van chroomvrij gelooid leer. Ook zijn de zolen direct gegoten, zonder dat hier lijm aan te pas komt. Daarnaast zijn de veters gemaakt van gerecyclede PET-flessen en de voeringen van snelgroeiende grondstoffen. Ten slotte zijn de schoenendozen vanaf de lente-zomercollectie 2022 ook duurzaam. De dozen van gerecycled inpakpapier worden vanaf dan zonder extra lijm gemaakt.