TOP

Crisis in de keten: de supply chain staat zwaar onder druk. Hoe nu verder?

Na twee jaar corona wordt de wereld met de oorlog in Oekraïne in een nieuwe crisis gestort, die alles en iedereen raakt. Ook de schoenenindustrie. Leveranciers werden en worden nog steeds geconfronteerd met productievertragingen, materiaaltekorten en explosief stijgende container- en energieprijzen. Problemen die bij de winkelier terechtkomen in de vorm van prijsverhogingen. Hoe kan de sector hier constructief mee omgaan?
Foto: Marcel Crozet/International Labour Organization via Flickr Jaco Flach, de eigenaar van schoenenmerk Rehab Footwear, is inmiddels gewend geraakt aan de e-mails. Van fabrikanten, toeleveranciers, vervoerders en energiebedrijven: alles wat ze leveren, wordt duurder. “Als het al komt”, zegt hij. “Voor winter 2021-2022 hadden we een nieuwe EVA-zool geïntroduceerd, maar die schoenen hebben we pas

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Nog geen abonnee, maar toch even rondkijken achter de poort? Sluit een gratis proefabonnement af en krijg 24 uur toegang tot alle plusartikelen en het complete archief van Schoenvisie.nl.

InloggenNeem een proefabonnement