TOP

De nieuwe collectie van Cast Iron Jeans

De laatste collectie van Cast Iron is alweer een tijdje geleden gelanceerd en dus is dit een mooi moment om de balans op te maken. Wat heeft dit Nederlandse merk ons dit keer gebracht en waar bewegen de trends naartoe? Bij de FW ‘22 collectie valt op dat het populaire merk dit keer vooral voor comfort en functionaliteit heeft gekozen. Dit zien we terug in pasvormen die lekker ruim vallen en in de gebruikte materialen die naast denim ook gekenmerkt worden door meer technische stoffen. Hieronder zullen we alle bijzonderheden met je bespreken.

Kleurgebruik in de FW ‘22 collectie

Stoffen, kleuren en prints bepalen altijd voor een groot gedeelte hoe een modecollectie vorm krijgt. Voor deze collectie is gekozen voor gemakkelijk te combineren kleuren, die vooral veel mannelijkheid uitstralen. Groen, bruin en blauw zijn hierbij de hoofdkleuren, terwijl een aantal frisse accentkleuren de items een moderne look geven. Bij de prints zien we zowel de meer traditionele ruiten en strepen voorbij komen als meer ingewikkelde camouflagepatronen. Doordat alle kleuren op elkaar afgestemd zijn, is het makkelijk om verschillende items uit deze collectie met elkaar te combineren.

Cast Iron Shiftback

Een opvallende nieuwkomer is de Cast Iron Shiftback jeans. Dit is een regular jeans met een tapered fit. Dankzij de regular pasvorm en dankzij het gebruikte stretch denim zit deze spijkerbroek erg comfortabel. Samen met de Riser jeans en Cuda jeans vormt de Shiftback de backbone van het denim aanbod in deze collectie. Alle spijkerbroeken zijn zoals gebruikelijk beschikbaar in verschillende wassingen en kleurtonen. Voor een extra ruige look zijn sommige modellen afgewerkt met patchwork. Voor ieder wat wils dus.

Jassen van Cast Iron

Bij de winterjassen zien we dit keer technische materialen terug die het comfort verhogen in alle mogelijke weersomstandigheden. De jassen zijn hierdoor geschikt voor situaties met veel regen, wind en kou. Er is bovendien bijzonder veel aandacht besteed aan de pasvormen van de verschillende modellen, waardoor deze perfect aansluiten op het mannelijk lichaam. Kortom, ook de jassen van Cast Iron passen precies in het beeld van een premium denim merk.