TOP

Wolverine: ontslagen en overname Brits merk

De Amerikaanse schoenenfabrikant Wolverine World Wide Inc. uit Rockford, Michigan gaat een herstructureringsplan uitvoeren om efficiënter te werken en de productiekosten te verminderen.

In de VS zullen ongeveer 450 medewerkers hun baan verliezen. Ook in Europa, waar de onderneming  20 procent van de totale omzet genereert, de distributie zal worden voortgezet. De eigenaar van merken zoals Hush Puppies en Merrell en licentiehouder van Patagonië en Harley-Davidson wil de distributie in Noord-Amerika handhaven en voortbouwen op bestaande structuren die geconcentreerd zijn in Michigan.
In Europa werkt Wolverine momenteel samen met het Britse CML in Lutterworth en met de in Almelo gevestigde Nederlandse distributeur TNT Fashions. In de toekomst worden Wolverine- producten alleen nog vanuit het magazijn van TNT Fashions gedistribueerd. In de VS wordt de leerlooierij in Rockford gesloten en de leerverwerking aan derden uitbesteed. Het bedrijf wil op deze manier jaarlijks tussen de 17 miljoen dollar (12,5 miljoen euro) en 19 miljoen dollar besparen.
Tegelijkertijd heeft Wolverine de overname van het Britse schoenenmerk Cush bekendgemaakt. Dean Martin, die het merk in 2005 oprichtte, wordt als creatief directeur bij Cush benoemd. Dean heeft eerder als ontwerper voor de Wolverine-merken Merrell, Patagonië en CAT Footwear gewerkt. Cush verkoopt momenteel ongeveer 100.000 paar schoenen per jaar in twintig landen.