TOP

CEO Claus-Dietrich Lahrs vertrekt bij s.Oliver Group

Claus-Dietrich Lahrs legt na drie jaar zijn functie als CEO van de s.Oliver Group neer. Wat de aanleiding is voor zijn vertrek en wie zijn opvolger wordt, is nog niet duidelijk.

Foto: s.Oliver Group

Oprichter Bernd Freier en zijn familie, die gezamenlijk eigenaar zijn van de Duitse modegroep, zullen ‘tijdig’ aankondigen hoe het nieuwe managementteam van de s.Oliver Group eruit komt te zien. Dat meldt Fashion Network. De verwachting is dat de 76-jarige Freier weer een centrale rol gaat spelen.

Opvallende aanstelling

De oprichter van het concern, waar ook modelabel Comma en tassenmerk Liebeskind onder vallen, droeg de leiding drie jaar eerder aan Lahrs over. Daarmee zou een ‘nieuw tijdperk’ voor de s.Oliver Group beginnen, zo stelde Freier destijds. Al was de aanstelling ook een opvallende. Lahrs stond eerder aan het hoofd van luxemerken Hugo Boss en de Bottega Veneta, terwijl het Duitse s.Oliver in het middensegment opereert.

Flinke klap

Veel ruimte om te bouwen was er niet, want niet lang na Lahrs’ komst barstte de coronapandemie los. Het modeconcern kreeg een flinke klap: de omzet daalde met ruim 20 procent tot ongeveer een miljard euro en de verliezen liepen op tot 60,5 miljoen euro. Wel kon de s.Oliver Group twee jaar later een gloednieuw distributiecentrum in Dettelbach openen, waarmee logistieke processen konden worden geoptimaliseerd.