TOP

Cosmic Cowboys viert 25-jarig jubileum

De Amsterdamse multibrand store Cosmic Cowboys vierde vorige week haar 25-jarig jubileum. Ook is de winkel verhuisd naar ruimere locatie aan de PC Hooftstraat.

De winkel zit al 25 jaar in de bekende Amsterdamse winkelstraat. Vorige week was de opening van de winkel op een grotere locatie op nummer 47, vlakbij het oude pand. Volgens eigenaresse Yvonne Gerlach was de winkel op nummer 50 “uit zijn jasje gegroeid”.

Overleven
Gerlach begon op 21-jarige leeftijd met een klein winkeltje. Volgens de eigenaresse heeft haar modezaak door de “down to earth-mentaliteit” kunnen overleven tussen de hoogsegmentmerken als Louis Vuitton en Gucci. Inmiddels is Cosmic Cowboys uitgegroeid tot een grote winkel met webshop.

Ugg Australia
Cosmic Cowboys staat vooral bekend om de uitgebreide collectie van Ugg Australia. De zaak heeft de grootste Ugg Australia-corner van Noord-Holland. Daarnaast worden er kleding en schoenen verkocht van Birkenstock, Minnetonka, LDIR, Red Wing Shoes, Pepe Jeans, Converse, Napapijri, Rare, Scotch & Soda, Cleasen’s, Milk & Roses, Mason’s en Full Circle.