TOP

De revival van de Converse All Star

De Converse All Star is een klassieker die in de zomer van 2009 zijn tweede revival doormaakt. De eerste was in de jaren tachtig, met een uitloper naar het begin van de jaren negentig en de tweede is nu volop bezig.

We zagen het hoge kuitmodel in leer van Converse al twee winters terug voor kinderen, maar deze zomer steekt vrijwel elke kindervoet in de enkelhoge canvas klassieker.

De eerste Converse All Star sneaker was er echter al in 1917. Het kenmerkende logo op de enkel verscheen pas 18 jaar later. In 1962 kwam er een lage versie uit en vier jaar later volgden 7 nieuwe kleuren.

Ondertussen zien we dat veel (kleding-)merken meeliften op het succes van de All Star, door hun variatie erop op de markt te brengen. De Mexx Rana is er in een zwarte kunstleren uitvoering maar ook verkrijgbaar in canvas met zilveren pailetten. Esprit heeft verschillende allstar-variaties in de EDC youth collectie: goed te combineren met denim zijn de zwart-witte of rood-witte ruitjes of roze mille-fleurs.  

Vingino Footwear werd in 2008 gelanceerd. Naast slippers zijn er ook sneakers met een prominent Vinginologo.

Een verklaring voor de populariteit van de All Star is gissen, alhoewel. Het is een leuke schoen die je gemakkelijk casual bij legging of skinny combineert. maar waarschijnlijk is het de democratische prijs van het canvas schoeisel dat zorgt voor de revival. Van de authentieke Converse All Star ligt die namelijk rond de 50 euro en daarmee is het een item waarvan je er deze zomer gemakkelijk een tweede paar bijkoopt.