TOP

Taco ‘Mister Converse’ Overmaat neemt afscheid van Bos Group

Taco Overmaat verlaat Bos Group International na 23 jaar. In de sport- en schoenenbranche stond hij ook wel bekend als ‘Mister Converse’.

Foto: Aedrian via Unsplash

Aanleiding is dat Converse de laatste activiteiten via Bos Group International – de licentie voor de tassenlijn – dit jaar stopzet, zo laat Taco Overmaat in een aankondiging weten. “Daarom zal ik me vanaf januari 2023 gaan oriënteren op nieuwe werkzaamheden.” Hij werkte 23 jaar voor Bos Group. “Ik ben trots op wat we gezamenlijk hebben bereikt en koester het vertrouwen dat we alle jaren in elkaar hebben gehad.”

Mr. Converse

Overmaat staat in de sport- en schoenenbranche ook wel bekend als ‘Mister Converse’. Hij is al sinds 1985 aan het Amerikaanse sneakermerk verbonden, het jaar dat hij als vertegenwoordiger voor Converse Benelux in Alphen aan den Rijn begint. Later vervult hij ook diverse functies bij het Europese hoofdkantoor.

Als Bos Group met dochterbedrijf Kesbo Sport in 1999 de Converse-licentie voor meerdere Europese landen verwerft, verhuist Overmaat een jaar later mee naar Weert. Onder zijn leiding groeit het merk in de daaropvolgende vijftien jaar naar ‘ongekende hoogte en populariteit’, blikt hij terug. In 2010 viert hij zijn 25-jarig jubileum bij het label.

Bredere activiteiten

Vanaf 2016 neemt Converse de distributie voor de schoenen- en kledingcollectie weer in eigen hand en legt Kesbo zich toe op het ontwerp, de ontwikkeling en de distributie van de tassenlijn voor de Europese markt. Overmaat gaat zich dan als commercieel directeur ook op de andere merken uit het portfolio richten, waaronder Australian, Babolat, Brooks en Keds. Verder is hij betrokken bij de franchiseovereenkomst met Skechers USA, voor de winkels en outletstores in de Benelux.

Taco Overmaat. Foto: privébeeld