TOP

Omoda valt in de prijzen: beste managementteam van het jaar

Omoda heeft de award voor retail-managementteam van het jaar binnengesleept tijdens de ABN Amro Retailer of the Year Awards voor 2021-2022. De vakprijzen werden donderdagavond uitgereikt.

Foto: Omoda

De Zeeuwse mode- en schoenenretailer laat de Mirage Retail Group (Blokker), Picnic, Plus Retail en Rituals achter zich. Dat Omoda onderdeel was van deze top vijf was voor het bedrijf al een hele prestatie, laat het management in een persbericht weten. De Zeeuwse retailer maakte recent de overstap van schoenen naar mode en ziet de winst als kroon op het harde werk van het team. “Onze bold move om een vernieuwend concept neer te zetten in kleding wordt niet alleen met veel enthousiasme ontvangen bij onze klanten, maar hiermee ook gewaardeerd vanuit de sector”, laat mede-eigenaar en COO Jan Baan weten. “Wat een eer.”

Lees ook: de online fashionmarkt is overvol, toch ziet Omoda kansen. “We denken dat we een verschil kunnen maken.”

Naast Omoda vielen ook andere ondernemingen in de prijzen. Primera ging er met de overall titel van ‘ABN Amro Retailer of the Year the Netherlands’ vandoor, De Fietsspecialist mocht de award voor ‘Beste winkelketen van Nederland’ in ontvangst nemen en Futurumshop de ‘Webshop Award The Netherlands’. Hans Geels van Dille & Kamille werd uitgeroepen tot retail executive van 2021-2022 en Zeeman werd bekroond met de titel ‘sustainable retailer of the year’.

De ABN Amro Retailer of the Year-verkiezing bestaat uit twee delen. De categoriewinnaars van de beste winkelketen en webshop werden in september al bekend gemaakt en dongen op donderdag 28 oktober mee naar de overall vakprijzen tijdens het ABN Amro Retail of the year-gala, dat dit jaar plaatsvond in De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug.

Alle winnaars van de ABN Amro Retailer of the Year awards 2021-2022, met COO Jan Baan van Omoda als vierde van rechts. Foto: ABN Amro Retailer of the Year