TOP

Derde generatie van familiebedrijf Omoda en oprichter van de eerste Omoda-winkel Lourus Jan Verton (85) is overleden

Lourous Jan Verton, derde generatie van familiebedrijf Omoda en oprichter van de eerste Omoda-winkel, is op 85-jarige leeftijd overleden.

“Lourus Jan Verton opende in 1961, samen met zijn vrouw Mina, de eerste echte Omoda-winkel in Zierikzee; Verton Schoenen. Hij geloofde in het belang van een hoogwaardige collectie, een prachtige uitstraling van de winkel en bovenal een persoonlijke benadering van elke klant. Hij wilde dat de winkel kwaliteit uitstraalde, maar tegelijkertijd ook toegankelijk was voor iedereen. Hier stond hij voor. Hij was een positief ondernemer in hart en nieren. Op het moment dat Lourus en Wilhelm instapten bleef Lourus Jan betrokken, maar had hij ook de moed om de verantwoordelijkheid door te geven naar de volgende generatie. Dit gedachtegoed was écht de basis voor ons huidige Omoda-DNA en hiermee legde hij een sterk fundament voor onze organisatie” schrijft Omoda op LinkedIn.

“Met zijn ondernemerschap, oog voor kwaliteit en persoonlijke benadering van elke klant heeft hij een sterk fundament gelegd voor ons familiebedrijf. Hiermee is hij de grondlegger van het Omoda-gedachtegoed. Dit zullen wij altijd in ere houden.”