TOP

Doek valt voor familiebedrijf Ad Noyen

Ad Noyen Special Shoes, met vestigingen in Amsterdam en Leiderdorp, is failliet. Volgens de curator zijn er verschillende geïnteresseerde overnamekandidaten. Of er een doorstart komt, is nog niet duidelijk.

Foto: Tingey Injury Law Firm via Unsplash

Curator Raymond Tefij van La Gro Geelkerken Advocaten onderzoekt momenteel of er een doorstart kan worden gerealiseerd. Twee geïnteresseerde partijen hebben zich gemeld voor een mogelijke overname. “Maar of en op welke manier Ad Noyen kan worden voortgezet, zal nog moeten blijken”, zegt hij. In de twee winkels, in Amsterdam en Leiderdorp, is de opheffingsuitverkoop gestart. De acht medewerkers van het bedrijf zijn hier nog aan het werk. De webshop is niet meer bereikbaar.

Teruglopende omzetten

Ad Noyen Special Shoes werd op 25 april failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Het onderzoek van de curator naar de toedracht loopt nog. “De familie heeft me verteld dat het bedrijf kampte met de gevolgen van de coronaperiode”, zegt hij. “Door de lockdowns liepen de verkopen al fors terug en eenmaal uit de pandemie, kreeg het bedrijf te maken met klanten die minder te besteden hadden, in combinatie met een belastingschuld die moest worden afgelost. Bovendien werd het aanbod kleiner omdat er steeds minder geld beschikbaar was om nieuwe collecties in te kopen.” Daardoor kon de retailer uiteindelijk niet meer aan de lopende financiële verplichtingen voldoen.

Twee generaties

Met het faillissement verliest de Zeilstraat in Amsterdam Oud-Zuid een van zijn beeldbepalende winkels; Ad Noyen Special Shoes is er al bijna vijftig jaar gevestigd. Oprichters Ad en Margreet openden de winkel, gespecialiseerd in modieuze pasvormschoenen voor mannen en vrouwen, in 1976. Later komt daar een tweede vestiging in Winkelhof Leiderdorp bij waar ook mode- en kinderschoenen worden verkocht. Dochters Liesbeth en Caroline leiden het familiebedrijf als tweede generatie.