TOP

Domeinnaam Schoenen.nl verkocht voor 120.000 euro

Het Amsterdamse internetbedrijf Four People heeft voor 120.000 euro de domeinnaam schoenen.nl gekocht van webshopontwikkelaar Connective Power. Daarmee is schoenen.nl een van de duurste .nl-domeinnamen van de afgelopen jaren.

Eerder wisselden vakantie.nl voor 2,5 miljoen euro en seks.nl  voor 200.000 euro van eigenaar. Four People kocht dit jaar ook de domeinnamen spijkerbroeken.nl en laarzen.nl (voor 37.500 euro).

Het bedrijf kocht eerder de website jurkjes.nl, dat inmiddels geëxploiteerd wordt met een totale orderwaarde voor de aangesloten webwinkels van ongeveer een half miljoen euro.

Op de websites kunnen consumenten producten vinden van vijftien tot twintig verschillende online winkels. Via schoenen.nl komen bezoekers terecht bij de webwinkels van onder meer Sooco, Van den Assem, Omoda en Shoemixx. De aangesloten webshops betalen alleen voor de daadwerkelijk gerealiseerde verkopen.

Assortiment
De webwinkels worden onder meer geselecteerd op basis van de hoeveelheid conversie die ze genereren. “Verder proberen we er natuurlijk voor te zorgen dat het assortiment dat we aanbieden zo groot mogelijk is,” zegt Stijn Kruijssen van Four People. De merken die worden aangeboden variëren van middensegment tot hoogsegmentsmerken, zoals Diesel, Replay, Converse, Fred de la Bretonière, Bikkembergs, Van Bommel, Van Lier, G-star, Timberland en Björn Borg.

Four People werd opgericht in 2008. Met ingang van dit jaar richt het bedrijf zich met websites als jurkjes.nl, spijkerbroeken.nl en laarzen.nl meer op e-commerce. Four People heeft twaalf medewerkers en is gevestigd in Amsterdam en New York.