TOP

Drapers Footwear Awards 2010 uitgereikt in Londen

De Drapers Footwear Awards 2010 zijn donderdag 27 mei tijdens een gala diner in Londen uitgereikt.

De Drapers Footwear Award is een initiatief van de Britse en Ierse schoenenindustrie. Tijdens de prijsuitreiking komen jaarlijks komen 400 mensen uit de schoenenbranche bijeen. Er zijn dertien categorieën voor de meest innovatieve and gepassioneerde retailers, merken en studenten in de Britse en Ierse schoenenbranche.

Ugg, Fitflop en River Island
De prijs voor het beste schoenenmerk was voor Ugg. In dezelfde categorie kreeg Fitflop een eervolle vermelding. River Island werd gekozen tot beste schoenenaanbieder van de modeketens.

Lifetime Achievement Award
De Lifetime Achievement Award ging naar de 71-jarige Britse schoenontwerper Terry de Havilland. In de jaren ’70 verkocht hij zijn ontwerpen in zijn winkel Cobblers aan King’s Road in Londen. Enkele bekende klanten waren Bianca Jagger, Elton John, Rudolph Nureyev en Shirley Bassey. Volgens Britse media waren zijn opvallende slangenleren sleehakken en laarzen met platformzolen in de meest opvallende neonkleuren destijds razend populair.

Beroemdheden
In 1992 ontwierp Terry de Havilland schoenen voor de Central Saint Martins-afstudeershow van Alexander McQueen en voor actrice Angelina Jolie, in Tomb Raider. Zijn retro-stijl viel erg in de smaak bij beroemdheden als Kate Moss, Sienna Miller, Naomi Campbell, Cheryl Cole en Amy Winehouse. Ook Kylie Minogue’s wassenbeeld in Madame Tussauds draagt zijn schoenen.