TOP

United Nude opent flagship store in New York

United Nude, het schoenenmerk dat is opgericht door de Nederlander Rem D. Koolhaas en Galahad Clark, heeft een flagship store geopend in New York.

De nieuwe winkel is gevestigd op 25 Bond Street, tussen Bowery en Lafayette, vlakbij The New Museum. Evenals als de flagship store in Amsterdam is de United Nude-winkel in New York ontworpen door Rem D. Koolhaas, die van huis uit architect is.  

Tijdens de opening zei creatief directeur Rem D. Koolhaas: “Na de succesvolle openingen van flagship stores in Amsterdam en Shanghai, was New York de volgende logische stap. Het merk groeit sterk in Azië en Europa. Het is nu nodig om de reset-knop in Noord-Amerika in te drukken en met ons merk  te pronken op de coolst mogelijke manier. Door theatrale winkels te openen kunnen consumenten het merk United Nude optimaal ervaren.”

‘Dark-shop’   
De winkel in New York is, net als de flagship store in Amsterdam, een zogenaamde ‘dark-shop’. In de zaak is het overal donker, behalve op de plaatsen waar de schoenen worden getoond. De ‘Wall of Light’ verlicht de muur met schoenen op verschillende manieren.

‘Lo Res Car’
Een andere blikvanger in de winkel is de ‘Lo Res Car’, een sculptuur die ontworpen is in het kader van United Nude’s Lo Res Project. De sculptuur heeft het model van een Lamborghini Countach, maar is met 3D software in een lagere resolutie gescand, waardoor het ontwerp uit grotere vlakken bestaat. United Nude bracht eerder de Lo Res-schoen – van gegoten rubberen met lederen details – uit, die op dezelfde manier tot stand kwam.

United Nude wil op korte termijn ook een winkel in Guangzhou en flagship stores in Londen en Tokyo openen. Ook is er deze zomer tijdens de World Expo in Shanghai een foto-expositie.