TOP

Li Edelkoort over herfst/wintertrends 2011-2012

Het was drukker dan vorig jaar tijdens het trendseminar van Li Edelkoort op dinsdag 25 mei in het Zaantheater in Zaandam. Een teken van economisch herstel? Haar vogelthema 'Taking Flight' voor herfst/winter 2011-2012 was in elk geval vrolijk, optimistisch en kleurrijk.

Ze voorziet binnenkort een enorme ommekeer in de mode. Volgens Edelkoort komt er een fusie tussen couture en casual, twee gebieden die voorheen weinig met elkaar te maken hadden. Deze samensmelting vereist een nieuwe manier van collecties maken en stylen. Het herfst/winterseizoen 2011-2012 is de eerste aanzet tot deze verandering.

Vrijheid en grenzeloosheid
“De huidige babyboom is een resultaat van de crisis”, meent trendforecaster Li Edelkoort. ‘Taking Flight’ gaat volgens haar over vrijheid, grenzeloosheid en vanuit een nieuw perspectief naar dingen kijken. Alle zestien thema’s in haar presentatie zijn afgeleid van vogelsoorten. De kleuren zijn vrolijk, waarbij geel, rood en oranje veel terug komen. Verder spreekt Edelkoort over de comeback van mohair en angora (als de donsvacht van een kuikentje) en over de terugkeer van jacquard. Ook dekenstoffen zijn belangrijk voor bijvoorbeeld jassen. In de outerwear is  een belangrijke rol weggelegd voor nylon.

Benen, kousen en schoenen
Benen spelen in het herfst/winterseizoen 2011-2012 een grote rol, denkt de trendforecaster. Door korte rokjes en broekjes krijgt het bovenbeen veel aandacht. Daardoor zullen kousen ook een belangrijk item worden  “Benen krijgen straks dezelfde kleur als de schoenen”, aldus Edelkoort.