TOP

Drie winkels Jan Jansen failliet verklaard

De rechtbank van Den Bosch heeft het bedrijf Jan Jansen Shoes bv failliet verklaard. Het gaat alleen om de winkels in Den Haag, Maastricht en Apeldoorn.

Volgens de website van de rechtbank van ’s Hertogenbosch is Jan Jansen Shoes failliet. Dit betekent niet het einde voor het schoenenmerk van ontwerper Jan Jansen en de drie andere winkels. Ook de productie loopt geen gevaar.

’s Lands bekendste schoenontwerper ’s Lands bekendste schoenontwerper zegt in een interview met RTL Boulevard dat zijn eigen label Jan Jansen Design gewoon blijft bestaan. “Twee jaar geleden is er een groep investeerders geweest die heeft geïnvesteerd in Jan Jansen Shoes. Zij hebben winkels geopend in Den Haag, Maastricht en Apeldoorn.”

Schoenenwinkels
Deze drie schoenenwinkels vielen onder de bv Jan Jansen Shoes. Deze bv werd in november 2010 opgericht. Holding Stadshaven bv in Schijndel was de enige aandeelhouder. De failliete winkels blijven deze week wel gewoon open en een doorstart wordt onderzocht.

De winkels van Jan Jansen in Amsterdam, Nijmegen en Heusden vallen niet onder het failliete bedrijf en blijven dus gewoon geopend.

Shoe Concept
Het faillissement betreft ook niet het bedrijf Shoe Concept, dat al twaalf jaar de productie van de schoenen van Jan Jansen ter hand neemt. Arno Portis van Shoe Concept laat in een telefonische reactie weten dat winkeliers gerust kunnen zijn en dat orders niet in gevaar zijn.