TOP

Eerste editie van Expo Riva Schuh in India

De eerste editie van de Expo Riva Schuh India zal van 28 tot 30 juli 2011 worden gehouden in het beursgebouw van Pragati Maidan, New Delhi. In hal 14 worden zowel schoenen als lederwaren gepresenteerd.

India is de op één na grootste schoenenproducent ter wereld. Behalve uit India, komen de ruim 200 exposanten uit Aziatische landen als China en Thailand en de belangrijkste Europese landen, waaronder Spanje en Italië. Ook zullen er veel brancheverenigingen en internationale organisaties aan de beurs deelnemen.

Expo Riva Schuh India werkt samen met de Indiase Council for Leather Export (CLE), een non-profit instelling die zich bezighoudt met internationale promotie en ontwikkeling van de Indiase leerindustrie onder de auspiciën van het ministerie van Handel en Industrie. De overeenkomst tussen de CLE en de Expo Riva Schuh is vooral belangrijk omdat het een duurzame samenwerking op verschillende fronten bekrachtigt, die verder gaat dan de organisatie van deze schoenenbeurs.

De CLE is verantwoordelijk voor de invulling van een expositieruimte op de Expo Riva Schuh India die in het teken staat van de lokale Indiase productie. Ongeveer honderd exposanten uit alle toonaangevende Indiase productiecentra zullen hier worden vertegenwoordigt.

Thailand
De Thai Footwear Industry Association zal ook worden vertegenwoordigd door een groot aantal exposanten uit Thailand. Volgens de laatste SATRA-gegevens produceert het land 255 miljoen paar schoenen per jaar. Met de uitvoer van 146 miljoen paar is Thailand wereldwijd de zevende producent en de achtste exporteur van schoenen.

China
Diverse Chinese organisaties hebben hun aanwezigheid op Expo Riva Schuh India bevestigd. De meest recente SATRA-gegevens tonen dat China met meer dan 10 miljard paar schoenen verantwoordelijk is voor 63 procent van de mondiale productie Dat is meer dan het dubbele van het aantal schoenen dat de belangrijkste concurrerende landen gezamenlijk produceren.

China zal op de beurs met veertig bedrijven uit enkele van de toonaangevende Chinese productiecentra aanwezig zijn. De Xiamen L&C International Exhibition, de Guangdong Economic Association en de Fujian Foreign Economic Service Trade, toonaangevende beursorganisaties in de internationale schoenenbranche, zullen de Chinese markt tijdens de Expo Riva Schuh India vertegenwoordigen.

Spanje en Italië
De belangrijkste Europese productiecentra worden vertegenwoordigd door delegaties, met name uit Spanje en Italië. Deze twee landen zijn de grootste producenten van schoenen in Europa. De Italiaanse productie is ongeveer 225 miljoen paar, en komt daarmee qua volume op de achtste plaats ter. De Spaanse productie is ongeveer 107 miljoen paar. Samen zijn deze landen goed voor 69 procent van de West-Europese productie en 36 procent van de totale Europese productie (West-en Oost-Europa). Zij zijn het meest gericht op mode in het midden-hoogsegment.

Volgend de beursorganisatie zal er op de Expo Riva Schuh India, evenals op de andere beurzen die door Riva del Garda Fierecongressi georganiseerd worden, een interessante mix van volumeproductie met een hoog fashiongehalte te vinden zijn.

Business platform
Expo Riva Schuh India wil kansen bieden aan internationale spelers die de Indiase markt willen betreden en Indiase bedrijven de mogelijkheid bieden om partners te ontmoeten om een productie- en distributiesamenwerking op te zetten. Het doel is dus om op basis van de ervaring met de Italiaanse beurs in Riva del Garda van Expo Riva Schuh India een business platform te maken waar het bedrijfsleven partnerschapsovereenkomsten kan sluiten.