TOP

Expo Riva Schuh & Gardabags versterkt beursaanbod met bezoek aan productielanden

Ter voorbereiding op de volgende Expo Riva Schuh & Gardabags bezocht een delegatie drie belangrijke productielanden - India, Pakistan en Turkije - om de relaties te versterken en het aanbod uit te breiden. Missie geslaagd, zo stelt de beursorganisatie, wat zal blijken tijdens de zomerditie van 17 tot 20 juni 2023.

Foto: Expo Riva Schuh & Gardabags

Expo Riva Schuh & Gardabags had nog maar amper de deuren gesloten na een succesvolle editie in januari, of de medewerkers van de schoenen- en lederwarenbeurs pakten hun koffers alweer. Ze trokken naar India, Pakistan en Turkije, drie belangrijke productielanden voor de schoenen- en lederwarenbranche wereldwijd. Met een duidelijk doel, meldt de beursorganisatie in een persbericht: de marktdekking en betrekkingen met internationale instellingen en fabrikanten versterken en daarmee het aanbod vergroten, met name op het gebied van tassen en lederwaren.

India

De eerste vlucht bracht de delegatie naar India. Het aandeel van dit land in de wereldwijde schoenenproductie in volume steeg in 2021 (na vier jaar stabiel te zijn geweest) tot 11,7 procent. De export van leder- en schoenenproducten bedroeg van april tot december 2022 in totaal 4,25 miljard dollar en zal in maart 2023 naar verwachting 5,7 miljard dollar bedragen.

In India stond onder meer een ontmoeting gepland met vertegenwoordigers van CLE India (Council For Leather Exports India). Zij zetten zich in om komende editie een ‘sterke groep tassenfabrikanten’ naar Riva del Garda te halen.

Pakistan

De volgende reis leidde naar Pakistan. Het land produceert 260 miljoen paar schoenen per jaar en had in 2021 een marktaandeel van 4,9 procent, waarmee het een van de snelst groeiende productielanden in de sector is. Deze cijfers onderstrepen het belang van een pas getekende overeenkomst tussen Expo Riva Schuh & Gardabags en PFMA (Pakistan Footwear Manufacturers Association). Doel is om de Pakistaanse aanwezigheid op de beurs de komende drie jaar uit te breiden.

Het bezoek bood ook gelegenheid om contact te leggen met de PTA (Pakistan Tanners Association) en de PLGMEA (Pakistan Gloves Manufacturers and Exporters Association) en hun leden uit te nodigen voor de volgende Gardabags. Verder was het een goed moment om een vaste exposant te bezoeken: SGF, dat haar merk Servis al 35 jaar in Riva del Garda presenteert. Het bedrijf heeft meer dan vijfhonderd eigen verkooppunten in Pakistan en exporteert 4,5 miljoen paar schoenen per jaar, waarvan een derde naar Italië.

Turkije

In Turkije stond een ontmoeting met de TASD (Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği) op het programma, de Turkse vereniging van schoenfabrikanten. De bijeenkomst versterkte de relaties met de Turkse productiesector, waarvan de aanwezigheid en het aanbod op de Expo Riva Schuh & Gardabags de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid. Het land produceert 147 miljoen paar schoenen per jaar en vergrootte zijn marktaandeel daarmee van 1,7 procent in 2017, tot 2,5 procent in 2021.

Later dit jaar reist de delegatie af naar Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Wat de inspanningen opleveren, kunnen bezoekers zien op de komende zomereditie, van 17 tot en met 20 juni 2023 in Riva del Garda.