TOP

Terugkijken: dit was de zomereditie van Expo Riva Schuh [foto’s]

Met de 97e editie van Expo Riva Schuh, van 11 tot en met 14 juni 2022 in het Italiaanse Riva del Garda, is de eerste grote schoenenbeurs van het inkoopseizoen een feit. Het evenement trok meer dan achtduizend bezoekers uit zo’n honderd landen. Benieuwd hoe dat eruit zag? Kijk mee naar de foto’s.

Foto’s: Expo Riva Schuh

Het was een editie zonder mondkapjes en, ondanks de lastige marktomstandigheden, veel lachende gezichten. Expo Riva Schuh en zusterbeurs Gardabags werden door meer dan achtduizend inkopers met in totaal meer dan 103 verschillende nationaliteiten bezocht. Iets meer dan een derde kwam uit Italië (34%), gevolgd door Duitsland (10%), Frankrijk (6%), Spanje (5%) en het Verenigd Koninkrijk (4,5%). Maar onder de bezoekers bevonden zich ook mensen uit landen als Australië, Mauritius, Ivoorkust en Thailand. “We zijn erg blij met deze opkomst”, laat beursmanager GianPaola Pedretti van Riva del Garda Fierecongressi in een persbericht weten. “De komst van kopers uit onverwachte nieuwe landen is een positief signaal, dat laat zien dat we op de goede weg zijn.”

India in opkomst

Exposanten uit 41 landen toonden hun nieuwe collecties voor lente-zomer 2023. De nadruk lag op leveranciers uit belangrijke Europese productielanden als Italië, Spanje, Portugal en Duitsland, naast fabrikanten uit Brazilië, China, Pakistan en Turkije. Ook India is in opkomst: Expo Riva Schuh sloeg deze maand de handen ineen met belangenvereniging EPCH (Export Promotion Council for Handicrafts) om het aanbod en de kwaliteit van Indiase exposanten op de beurs te versterken. Te beginnen met deze editie, met 95 bedrijven uit het land.

Niet alleen handel

Naast handel lag de focus op duurzaamheid en innovatie. Het Innovation Village Retail-project maakte opnieuw onderdeel uit van de beurs, net als de Start-up Competition. Die werd op 13 juni gewonnen door het Italiaanse Wonderflow, een techbedrijf dat met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) voor bedrijven feedback van klanten op social media analyseert en die gegevens gebruikt om hun diensten of producten te verbeteren. Nieuw is de Kind Leather Contest, die als eerst naar ontwerper Tommy Ambiyo Tedji uit Indonesië ging. Hij maakt gebruik van 3D-printing en modulaire weeftechnieken voor zijn futuristische tassen.

Benieuwd de zomeredities van Expo Riva Schuh en Gardabags eruit zagen? Je kijkt de foto’s hier terug. De volgende editie staat gepland voor 14 tot en met 17 januari 2023.