TOP

Eerste lichting shoe developers toont eindcollecties tijdens Graduation Show in Cast

Na een opleiding van vier jaar sluit de eerste lichting Shoe Developers van de Dutch Shoe Academy hun studie af met een speciale afstudeershow in Cast. Op donderdag 23 juni presenteren ze hun eindcollecties op de catwalk en kunnen we kennismaken met de toekomst van de schoenenindustrie.

Foto: Dutch HealthTec Academy

De mbo-opleiding Shoe Developer bestaat sinds vier jaar en bereidt studenten voor op een toekomst in de schoenenindustrie. De opleiding draait om het ontwerpen, maken en repareren van alle mogelijke soorten schoenen: van sneaker tot pump en van Chelsea boot tot laars. De opleiding Shoe Developer is onderdeel van de Dutch Shoe Academy in Utrecht en onder één dak te vinden met de Dutch HealthTec Academy, dat opleidingen in de gezondheidstechniek en schoentechniek aanbiedt.

Technisch en modebewust

Tijdens de opleiding Shoe Developer leren studenten om schoenen te ontwerpen en maken voor de industrie. Van studenten wordt verwacht dat ze technisch en modebewust zijn, en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Tijdens de praktijkgerichte opleiding leren ze het vak door veel te oefenen en elk jaar vier verschillende schoenmodellen te maken. Hierbij komt de lat steeds hoger te liggen, totdat ze er klaar voor zijn om hun entree te maken in de schoenenindustrie.

Graduation Show

De eerste groep studenten die de opleiding Shoe Developer heeft afgerond, is er nu klaar voor om te laten zien dat ze de afgelopen vier jaar alle kennis en vaardigheden hebben opgedaan voor het ontwerpen en maken van schoenen. Dit hebben zij vertaald in hun afstudeercollecties, die ze presenteren tijdens de Graduation Show in Cast. Hier zijn ruim driehonderd bezoekers welkom om zich te laten onderdompelen in een zee van kleuren, materialen en ontwerpen. Na afloop is er een netwerkborrel. Tickets voor de catwalkshow kosten €12,50 en zijn hier te bestellen.

Waar: Cast, Buizerdlaan 6, Nieuwegein

Wanneer: Donderdag 23 juni 2022

Tijd: 17:00 – 19:00 of 20:00 – 22:00

Kosten: €12,50 per persoon