TOP

Eerste Steve Madden-winkels openen in april 2011

De eerste vier Steve Madden-winkels in de Benelux worden in april 2011 geopend in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Antwerpen.

Tegelijkertijd wordt er ook een webshop gelanceerd. De eerste fysieke schoenenzaken komen in vier grote winkelsteden Amsterdam (Kalverstraat), Rotterdam (Lijnbaan) en Maastricht (Grote Straat) Antwerpen (Meir).

Macintosh Retail Group
De Steve Madden-winkels in de Benelux zijn onderdeel van de Macintosh Retail Group. Begin december 2010 maakte het bedrijf bekend dat er een distributieovereenkomst was gesloten met de Amerikaanse schoenengigant Steve Madden Ltd.

De samenwerking bestaat uit een exclusieve merklicentie en een aantal winkels in de Benelux. Er staan meer dan vier winkels in de grote steden gepland. Maar hoeveel dat er uiteindelijk zullen worden, is nog niet bekend. Ook heeft Macintosh ’the right of first refusal’ voor het Amerikaanse merk in de rest van Europa. 

Tieners 
Steve Madden begon in 1990 met slechts 1.100 dollar op de bank zijn eigen schoenenmerk. Sinds 2002 is Steve Madden in de Verenigde Staten na Nike het meest gewaardeerde schoenenmerk onder tieners. Het Amerikaanse schoenenmerk staat bekend om zijn snelle marktintroducties van schoenen, handtassen en accessoires voor vrouwen, mannen en kinderen. In de Verenigde Staten heeft het merk 82 eigen retailwinkels (waaronder een online shop).