TOP

Faillissement Macintosh Retail Group nog steeds niet afgehandeld

Zeven jaar na het bankroet van de Macintosh Retail Group uit Maastricht, is de afwikkeling van het faillissement nog altijd niet afgerond.

Foto: Macintosh Retail Group (archief Schoenvisie)

Het vroegere moederbedrijf van onder andere de ketens Scapino en Manfield ging eind december 2015 failliet. De faillissementskosten, inclusief de salarissen voor de curatoren, zijn inmiddels opgelopen tot maar liefst €8,7 miljoen, meldt De Limburger. Volgens het tussentijds verslag hebben de teams van curatoren Rob Lemmens van Thuis Partners advocaten en John Huppertz van Paulissen al 30.000 uur werk in het dossier zitten.

Miljoenenschuld

Zicht op een definitieve afwikkeling is er echter nog niet. De curatoren staan op het punt om de betrokken banken te dagvaarden en mogelijk ook een procedure te starten tegen pensioenfonds Aegon. Dit zou betekenen dat de afwikkeling van het faillissement nog jaren zal duren, aldus de Limburgse krant. De failliete groep heeft nog €56 miljoen aan schulden openstaan. Op het moment van faillissement had het bedrijf nog 500 winkels en werkten er 5.500 mensen. Onder Macintosh vielen onder andere de schoenenketens Manfield, Dolcis en Invito, maar ook Hoogenbosch Retail Group, PRO Sport, Superconfex, Brantano en Scapino.