TOP

Emma Veiligheidsschoenen wordt Emma Safety Shoes bv

Maatschappelijke onderneming Licom nv brengt per 1 mei 2010 de activiteiten van Emma Veiligheidsschoenen te Brunssum onder in een besloten vennootschap.

Emma is onderdeel van Licom en ontwikkeld, produceert en vermerkt A-kwaliteit veiligheidsschoenen. Nederland is haar thuismarkt. Licom nv is een maatschappelijke onderneming die diensten verleent op het gebied van arbeidstoeleiding. Het is de grootste sociale werkvoorzieningorganisatie in Nederland en een van de grootste bedrijven in Limburg. Licom voert voor elf gemeenten in Zuid Oost Limburg de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) uit.

Herpositionering
De oprichting van Emma Safety Shoes bv (de nieuwe formele juridische naam) per 1 mei 2010 past in de strategische visie van Licom: de verzelfstandiging in de besloten vennootschap biedt Emma het ondernemingsstramien en de stabiliteit voor verdere groei. Het besluit markeert en visualiseert ook de herpositionering van Emma in de markt. 

Volgens het management kan de markt blijven vertrouwen op de kwaliteit van de producten van Emma en op de betrouwbaarheid qua leveringen en dienstverlening.