TOP

Schoenenmerken: ‘allerlaatste waarschuwing’ Braziliaanse leerleveranciers

De schoenenmerken Adidas, Clarks, Nike and Timberland hebben hun Braziliaanse leerleveranciers een allerlaatste waarschuwing gegeven. Leveranciers die blijven werken met ongeregistreerde veebedrijven raken hun contract kwijt.

Het gaat om Braziliaanse veebedrijven die niet voor juli van dit jaar door het binnenlands bestuur zijn geregistreerd.

Volgens milieu-organisatie Greenpeace hebben toonaangevende schoenenmerken en retailers een gezamenlijke “allerlaatste waarschuwing” naar de leerleveranciers gestuurd om het Amazone regenwoud tegen ontbossing te beschermen.

Greenpeace-woordvoerster Sarah Shoraka zegt: “Het is duidelijk dat topmerken als

Nike, Clarks and Timberland zich ervan bewust zijn dat het leer dat topmerken voor hun schoenen gebruiken niet afkomstig is uit die delen van het Amazone-regenwoud die verwoest worden.”

Signaal
“Als de leveranciers met ongeregistreerde veebedrijven blijven werken, laten de topschoenenmerken hen vallen. En dat zal echt een signaal zijn naar de Braziliaanse rundveebedrijven dat het tijd is om schoon schip te maken.”

De leden van de Leather Working Group publiceerden eind april hun steunverklaring aan de Greenpeace-campagne tegen de ontbossing in Brazilië veroorzaakt door veebedrijven.