TOP

Expositie Ferry Meewisse in Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam zet van 13 maart tot en met 29 april ontwerper Ferry Meewisse (1977) in de schijnwerpers. De collectie omvat onder andere gevouwen tassen en kenmerkt zich door tijdloos ontwerp met een eenvoudige basis.

De tassen van Ferry Meewisse behoren sinds 2005 tot de collectie van Tassenmuseum Hendrikje. Directeur Sigrid Ivo: ”Meewisse is een ontwerper met een unieke visie. Hij heeft een concept ontwikkeld dat er nog niet was en hiermee een belangrijke plaats veroverd in de wereld van tasdesign.”

Opgevouwen A-4tje
Na zijn studie aan de kunstacademie in Arnhem in 2002, begon Meewisse zijn collectie ‘frrry’ met een A4-tje opgevouwen tot een portemonnee. Dit typeert zijn manier van werken: zijn ontwerpen beginnen met een toevallige vondst. Vanuit een eenvoudige basis, zoals een rechthoek, is zijn maakwijze vervolgens ingenieus en doordacht waardoor je een tas krijgt die prettig in gebruik is.

De tassen van Meewisse staan los van trends en zijn tijdloos. Dit komt ook doordat hij gebruik maakt van materialen die goed voelen, mooi verouderen en verantwoord geproduceerd zijn.