TOP

Expositie Leerproces toont werk studenten schoenenopleidingen

Deze zomer zijn er in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk onder de titel 'Leerproces' drie nieuwe mini-exposities te zien met werk van studenten van verschillende schoenenopleidingen in Nederland en België.

De titel ‘Leerproces’ verwijst naar het proces dat de studenten hebben doorgemaakt tijdens hun studieperiode en tevens naar de verwerking van leer.

Werk
In de serie mini exposities wordt werk getoond van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas (SASK) in België, cursisten Ambachtelijk Schoenmaken van Dutch HealthTec Academy (DHTA) in Utrecht en schoenobjecten van autodidact Christian Inski.

Academie voor Schone Kunsten
In Leerproces 1 #2012 zijn de vaste opdrachten te zien die de studenten van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in in Sint-Niklaas tijdens hun vierjarige deeltijdopleiding moeten volbrengen. In totaal zijn er 33 schoenen te zien.

Ambachtelijk Schoenmaken
De schoenen van de studenten Ambachtelijk Schoenmaken van de Dutch HealthTec Academy (DHTA) in Utrecht laten in de mini-expositie Leerproces 2 #2012 een andere kant van het schoenonderwijs zien. Hier ligt de focus op het met de hand vervaardigen van schoenen.

Christian Inski
De derde mini-expositie Leerproces 3 #2012 is van de 18-jarige Christian Inski. Zijn eerste ontwerpen hebben bestaande schoenen als basis en zijn door toevoeging van piepschuimballen, glazen pegels en springveren uitgebouwd tot kunstwerken. De jonge ontwerper is net geslaagd voor zijn havo-opleiding. In september gaat hij studeren aan ArtEZ in Arnhem, maar hij heeft nu al zijn eerste expositien

‘Leerproces’ is tot en met 28 augustus te zien in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk.