TOP

Faillissement voor MBT

Het Zwitserse 'fysiologische' schoenenmerk MBT is op 9 mei 2012 failliet verklaard.

De directie van het bedrijf Masai Group International (MGI) en de Raad van Bestuur van Masai Marketing & Trading AG (MMT), gevestigd in Winterthur, Zwitserland, heeft vanwege een te hoge schuldenlast  besloten om voor beide bedrijven faillissement aan te vragen. Dat meldt het Duitse schoenenvakblad Schuhkurier.

Grote concurrentiedruk
MBT is een innovator op het gebied van het nieuwe marktsegment ‘fysiologische schoeisel’. De afgelopen jaren leed het merk onder grote concurrentiedruk. Dat  leidde tot een erosie van het merkimago en uiteindelijk  tot een aanzienlijk verlies van marktaandeel, zo meldt het bedrijf in een persverklaring.

Geen nieuwe investeerders
Een ommekeer in de huidige financiële structuur van de groep was niet mogelijk. Dus is er in de afgelopen maanden naar een nieuwe investeerder gezocht. Potentiële beleggers hebben echter, na zorgvuldige bestudering van alle risico’s, in de eerste van week mei 2012 besloten om geen bod te doen. Daardoor waren de directie van MGI en de Raad van Bestuur van MMT genoodzaakt om op 7 mei 2012 een faillissement aan te vragen.