TOP

Flinke stunts bij uitverkoop

De Kerst is voorbij, traditioneel de tijd om met de uitverkoop te beginnen. Wie nu naar de stad gaat, kan flinke prijsstunts verwachten, want de recessie doet de verkoopcijfers geen goed.

De uitverkoop is nog maar net begonnen, maar door de economische neergang wordt er nu al flink gestunt. Kortingen van zeventig procent zijn niet uitzonderlijk. De Stentor meldt dat vooral de kledingbranche alle zeilen bijzet om klanten te winnen. Vlak voor de jaarwisseling proberen ze zo de omzet op te krikken en de boeken zo mooi mogelijk te sluiten.
In Nederland is de economie al twee kwartalen op rij niet meer gegroeid. De recessie die nu om zich heen grijpt, dreigt in veel winkels te zorgen voor dalende verkoopcijfers. In een poging het onheil zo lang mogelijk af te wenden worden klanten gelokt met kortingen van vijftig procent of meer.

Onlangs werd nog bekend gemaakt dat ondernemers ongekend somber zijn. De stemming onder hen is vergelijkbaar met die in 1981 en 1982, toen de Nederlandse economie kromp.