TOP

Fred de la Bretonière ontvangt Italiaanse vakprijs

Fred de la Bretonière is tijdens de 30e editie van de Fedelta di Lavoro door de Italiaanse schoenenindustrie op een bijzondere wijze geëerd. De Nederlandse schoenenontwerper ontving in de Italiaanse stad Vigevano de Santi Crispino de Crispiano Award, een prijs die vakmanschap viert, eert en stimuleert.

Fred de la Bretonière ontving deze award vanwege zijn lange en succesvolle carrière en zijn commerciële betekenis in Italië. Fred de la Bretonière zegt hierover: “Het is een eer om tijdens mijn jubileumjaar ook in dit schoenenland een prijs te mogen ontvangen. Dat de Italianen mijn vakmanschap erkennen is natuurlijk fantastisch. Ik vind het een prachtige onderscheiding. Vergelijkbaar met het Nederlandse lintje.”

Bijzondere ceremonie
De ceremonie vond plaats tijdens een avondvullend programma in Teatro Cagnoni in aanwezigheid van kardinaal Giovanni Lajola (president van het bestuur van het Vaticaan), de bisschop van Vigevano monseigneur Claudio Baggini, vergezeld van talrijke hoogwaardigheidsbekleders en kopstukken uit de internationale schoenenindustrie, waaronder Sonja Bata, Armando Pollini (eigenaar van het schoenenmuseum in Vigevano), Gimmi Baldinnini en James Ferragamo (de kleinzoon van Salvatore).

Indrukwekkende misdienst
De volgende dag werd de plechtigheid vervolgd met een processie met het beeld van de beschermheiligen en een indrukwekkende misdienst, geleid door kardinaal Giovanni Lajola. Tijdens de dienst werd De la Bretonière verheven tot Cavaliere del Lavoro – Santi Crispino e Crispiano en werden hem de bijbehorende witte cape en versierselen aangeboden.