TOP

Gabor shoes AG houdt omzet stabiel, ondanks ‘ongustige omstandigheden’

Gabor Shoes AG heeft in het boekjaar 2023 zijn omzet weten te handhaven, ondanks uitdagende externe omstandigheden. Een groot contrast met 2022, waar het een jaar-op-jaar groei van 25 procent behaalde. De gerapporteerde omzet voor 2023 bedraagt 322 miljoen euro.

Beeld: Gabor Store

Het bedrijf schrijft de minder uitgesproken groei toe aan verschillende ongunstige externe factoren, waaronder een voorzichtige consumentenmarkt en de impact van winkelsluitingen. CEO Stefan Blöchinger is desondanks toch positief: “Onze online marktplaats presteerde goed en groeide aanzienlijk in tegenstelling tot de negatieve algemene e-commerce markt. Ook de activiteiten in onze eigen winkels namen aanzienlijk toe. Dit zijn duidelijke tekenen dat onze merken goed werken.”

Wat betreft de toekomstige plannen meldt Gabor Shoes AG dat 2024 in het teken staat van de consistente uitvoering van hun groeistrategie. Blöchinger benadrukt dat het komende jaar cruciale beslissingen met zich mee zal brengen, gericht op het aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en het benutten van kansen die kunnen bijdragen aan het succes van Gabor Shoes AG.

Het Duitse Gabor Shoes AG, opgericht in 1949, heeft een gevestigde positie als producent van schoenen met een breed assortiment voor zowel dames als heren. Hun focus op kwaliteit, vakmanschap en innovatie heeft bijgedragen aan een loyale klantenkring en een solide positie in de markt. De recente resultaten en toekomstplannen van Gabor Shoes AG tonen hun inzet voor duurzaam succes te midden van een voortdurend veranderende zakelijke omgeving.