TOP

Heydude sluit enige brandstore in Maastricht

Het in 2008 opgerichte Italiaanse schoenenmerk Heydude, heeft besloten om haar enige brandstore in Maastricht te sluiten, zo meldt Retail Trends.

Beeld: Heydude

De brandstore opende haar deuren in maart 2023 aan de Muntstraat en diende als de eerste Europese monobrandstore van Heydude, met een collectie geïnspireerd op klassieke mocassins, maar met een luchtige twist kenmerkend voor slippers.

De keuze voor Maastricht als locatie werd vorig jaar als strategisch beschouwd, vanwege de gunstige ligging nabij België en Duitsland, wat het tot een aantrekkelijke bestemming maakte voor een winkelstraat. Ondanks de aanvankelijke positieve vooruitzichten heeft het bedrijf nu besloten om de enige brandstore te sluiten.

Hooijer Footwear Group werd in juli 2022 de nieuwe distributeur voor de Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Sindsdien heeft Heydude vooruitgang geboekt op nationaal en internationaal niveau, zowel online als in fysieke winkels. De overgang naar de Hooijer Footwear Group leek aanvankelijk veelbelovend te zijn voor de groei van het merk.

De sluiting van de brandstore in Maastricht is een opmerkelijke gebeurtenis in de recente geschiedenis van Heydude, vooral gezien het feit dat de winkel slechts bijna een jaar geleden haar deuren opende in Nederland. Deze beslissing roept vragen op over de strategie van Heydude en de factoren die hebben bijgedragen aan deze beslissing. Het is duidelijk dat de dynamiek van de retailmarkt en verschuivende consumentenvoorkeuren een rol spelen in de voortdurende evolutie van merken zoals Heydude. Het blijft afwachten hoe Heydude zich zal aanpassen te midden van deze snel veranderende marktomstandigheden.