TOP

Winnaar Schoenmakerij van het Jaar 2024: Vakschoenmakerij Esdras uit Den Haag

Maandag 4 maart 2024, tijdens De Dag voor de Schoenmaker bij CAST in Nieuwegein, is de uitslag van de Schoenmakerij van het Jaar bekend gemaakt. Vakschoenmakerij Esdras uit Den Haag won de titel en is daarmee de Schoenmakerij van het Jaar 2024. Eigenaar Esdras van den Berg zal daarmee een jaar lang de ambassadeursrol voor de Schoenmakerij vervullen. Uiteraard ontvingen zij ook de beker en een groot spandoek.

Beeld: Loek Buter

De wedstrijd ‘De Schoenmakerij van het Jaar’ is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. Bij deze wedstrijd is de klant van de schoenmaker in eerste instantie aan zet. Ofwel de gunfactor van de klanten is medebepalend. De jury heeft de uiteindelijke finalisten als volgt geselecteerd:

  • Klanten konden hun Schoenmakerij voordragen d.m.v. reviews op internet en facebook.
  • Klanten konden het formulier op de website invullen en daarmee hun schoenmakerij voordragen.
  • De ondernemer kon zelf een campagne starten met de #SchoenmakerijvhJaar op Social Media, of zelfs voorgedragen worden door een collega.

De winnaar: Vakschoenmakerij Esdras uit Den Haag, het bedrijf van eigenaar Esdras van den Berg.

Hij wordt echt geroemd door klant. Zij laten met plezier hun schoenen maken die er nadien “beter dan nieuw uitzien”. Vriendelijkheid en service met een glimlach worden vaak genoemd. Een bedrijf in een wijk met misschien wel de meeste nationaliteiten van Nederland waar op een kleine oppervlakte onder hoogspanning wordt gewerkt. Maar bovenal een prachtige zaak, puur service gericht, prachtig vakwerk, creatief en echt een visitekaartje voor de hele schoenmakerij.

2e prijs: Schoenmakerij Peters uit Elst: het bedrijf van Jos en Hetty van der Velden-Peters en zoon Lars van der Velden.

Een echt familiebedrijf waar nu de 5e en 6e generatie aan het roer staat. Een overzichtelijk bedrijf in transitie, waar de service wordt uitgebreid met Podologie. Ze willen zelf graag hun steentje bijdragen aan de circulaire economie zodat het ook interessant blijft voor de volgende generatie schoenmakers in de familie. Klanten noemen de fijne service en goede kwaliteit van de reparatie.

3e prijs: Schoenmakerij ’t Centrum uit Zutphen.

Dit is het bedrijf van de eigenaar Mitchel Leijser. Een bedrijf waarbij veelvuldig de consument in actie is gekomen door de formulieren met het idee erachter te gaan stemmen. Er kwamen veel mooie en hartverwarmende reacties binnen. Wat kernwoorden: “Behulpzaam, vriendelijk, vakkundig gedreven, professioneel, mooi vakwerk”.