TOP

Vakidioot: Denise en Julia van GIVE A PON

Denise Huntink (31) en Julia Brants (49) begonnen vier jaar geleden met GIVE A PON om Nederland kennis te laten maken met de vrolijke Griekse pantoffels. Wie zijn de kleurrijke vrouwen achter het label? Wat is hun favoriete kleurcombinatie en wat vinden ze het mooist aan Griekenland? Je leest het in dit persoonlijke interview.

Beeld: GIVE A PON

Omschrijf jullie samenwerking in één zin… 

“Creatief, warm en uitzonderlijk aanvullend in expertises, maar ook in leeftijd.”

Waarom zijn jullie gaan samenwerken? 

Julia: “We werkten samen op een communicatiebureau toen we in 2018 tijdens onze vakanties los van elkaar de Griekse pantoffel ontdekten in Griekenland. Toen bleek ook nog dat we ons allebei verbonden voelen met het land. Denise door haar Griekse roots, en ik doordat ik al van jongs af aan in Griekenland kom. We zijn in de pauzes gaan brainstormen over hoe we de pantoffel een moderne twist konden geven. Op een zeker moment hebben we een Griekse maker achterhaald en een ticket geboekt. Toen begon ons avontuur…”

Hoe kwamen jullie bij de merknaam GIVE A PON? 

“De pantoffel wordt met de hand gemaakt in Griekenland. We wilden heel graag iets teruggeven aan de Grieken; dat was vanaf het begin ons idee. We bedachten GIVE A P*N (de asterisk op de plaats van de O symboliseert de pompon, red.), naar aanleiding van het woord ‘pompon’; die neemt natuurlijk een prominente plek in.”

Wat is jullie grootste droom met GIVE A PON?

“Nog een stuk groeien en dan kunnen werken met andere inspirerende jonge en oudere mensen en samen GIVE A PON uitbreiden. Maar ook meer mooie producten in Griekenland laten maken. Onze focus ligt nu op een zomer-instapper in GIVE A PON-style.”

Het mooiste aan Griekenland?

“Het slow-living idee in de warmte, de vriendelijke en gastvrije mensen en de azuurblauwe zee.”

Hoe is de liefde voor sloffen by the way ontstaan?

“Er was eigenlijk geen instant liefde voor sloffen; wél was er meteen een fascinatie voor al het kleurrijke dat deze slof al in zich had. Het folkloregevoel, de mooie materialen, we vielen er als een blok voor en zagen de potentie.”

De wereld wordt mooier door…

“Empathie! Als we niet alleen aan onszelf denken en ons blijven verplaatsen in de ander.”

Favoriete kleurcombinatie?

Julia: “Te veel om op te noemen. Zwart met zachtroze vind ik fijn. Maar ook paars met rood.”

Denise: “Dat verschilt elke keer weer. Op dit moment rood met roze of blauw.”

Ultieme dansnummer? 

Denise: “Calling out – Sophie Lloyd featuring Dames Brown.” 

Julia: “Electric Swing – Goldkimono.”

Introvert of extravert?

Denise: “Extravert! Dat zie je wel aan ons pantoffels, toch? Julia is zeker extravert met haar uitbundige lach en de behoefte om met iedereen een praatje te maken. En ikzelf ben als extravert altijd op zoek naar prikkels, reuring en nieuwe avonturen.”

Wanneer zijn jullie het gelukkigst? 

“We zijn het gelukkigst aan zee, of het nu in Scheveningen (waar we allebei wonen) is, of aan de Griekse zee. Eten maakt ons ook vaak heel gelukkig. In Griekenland is het allemaal: de zee, het eten en dan ook nog al die vriendelijke mensen.”

Wat is jullie verborgen talent?

“We zijn heel goed in het overal spotten van parels: in kringloopwinkels, op modebeurzen of in kleine Griekse dorpjes. We hebben een neus voor authentieke dingen.”

Hoe omschrijven jullie vrienden jullie?

Denise: “Positief, creatief, avontuurlijk en grappig.”

Julia: “Beetje gek, geestig, creatief en direct.”

Lachen altijd om…

“We lachen gelukkig heel veel, ook om elkaar. En om het feit dat we in een mum van tijd een enorme zooi maken, waar we ook zijn: in onze studio, in ons appartement in Griekenland.”

Favoriete bezigheid? 

Julia: “Wandelen met de hond, lekker eten met vrienden, koken, op de bank de krant lezen – al heb ik daar jammer genoeg niet vaak de rust voor.”

Denise: “Dansen, eten en eten koken met vrienden, lange zomerse strandavonden.”

Dit interview is verschenen in Schoenvisie #01.