TOP

Giovanna Ceolini benoemd tot waarnemend voorzitter Assocalzaturifici

Assocalzaturifici, de vereniging van Italiaanse schoenenfabrikanten, heeft Giovanna Ceolini aangewezen als waarnemend voorzitter. Ze volgt Siro Badon op na zijn vroegtijdige aftreden eind juli. Ceolini zal de rol tijdelijk op zich nemen, totdat een nieuwe voorzitter is benoemd.

Beeld: Assocalzaturifici

De statuten van de Assocalzaturifici bepalen dat als een voorzitter aftreedt, wat Siro Badon eind juli vroegtijdig deed, de oudste vicevoorzitter als waarnemend voorzitter zal optreden totdat de verkiezing van zijn opvolger is afgerond. Die persoon is Giovanna Ceolini, die de benoeming heeft aanvaard. Naast de standaard taken van de voorzitter zal zij toezien op de oprichting van de benoemingscommissie die een definitieve voorzitter zal aanstellen.

Ruime ervaring

Ceolini heeft een ruime ervaring in de Italiaanse schoenenbranche. Zij werkt al sinds ze de schoolbanken verliet in de schoenenindustrie en was in 1995 een van de oprichters van het merk Thierry Rabotin. Als mede-eigenaar van dit merk opende zij in 1999 schoenenfabriek Parabiago Collezioni. De comfortabele vrouwenschoenen vonden hier vandaan hun weg naar zo’n zeshonderd verkooppunten over de hele wereld.

Zorgelijke tijden

Dat de Italiaanse schoenenbranche zich in lastige tijden bevindt weet Ceolini maar al te goed, maar ze staat er als tijdelijk voorzitter van Assocalzaturifici niet alleen voor. “Ik hoop te kunnen rekenen op de steun van de hele organisatie en al onze leden om deze moeilijke tijd door te komen”, zegt Ceolini, die vooruitkijkt naar de Micam in september. “Te midden van zorgelijke tijden, terwijl de industrie langzaam herstelt van de gevolgen van de pandemie, zijn we in voorbereiding op een uitstekende editie van Micam. Deze beurs zal de status van het evenement bevestigen als een essentiële mogelijkheid om zaken te doen en als economische motor voor de gehele schoenenindustrie.”