TOP

Siro Badon stapt op als voorzitter Italiaanse branchevereniging Assocalzaturifici

Siro Badon, de voorzitter van de vereniging van Italiaanse schoenenfabrikanten en Micam-organisator Assocalzaturifici, treedt terug. Hij legt zijn functie neer om persoonlijke en professionele redenen. Badon was voorzitter sinds 2019, een periode waarin de coronapandemie de Italiaanse schoenenindustrie zwaar trof.

Beeld: Micam

Siro Badon diende op 27 juli zijn ontslag in als voorzitter van Assocalzaturifici. In een korte verklaring legt de vereniging van Italiaanse schoenenfabrikanten uit dat dit te maken heeft met de werkdruk in zijn eigen bedrijf. De voorzitter kan hierdoor niet langer garanderen altijd beschikbaar te zijn voor werkzaamheden voor de vereniging.

Badon werd in juni 2019 met een grote meerderheid tot gekozen als opvolger van Annarita Pilotti. Hij werd voor vier jaar benoemd, waarvan hij er dus drie heeft volgemaakt. Badon bedankt zijn medewerkers voor hun harde werk. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Pandemie

Sinds Badon in juni 2019 de rol van voorzitter op zich nam, heeft hij een moeilijke taak op zich moeten nemen. In plaats van aan de toekomst te werken, kreeg de kersverse voorzitter te maken met de coronapandemie. Veel Italiaanse schoenenfabrikanten moesten de afgelopen jaren hun deuren sluiten en 4.300 medewerkers verloren hun baan. En net nu het herstel zich heeft ingezet, zijn er zorgen om hoge energiekosten en grondstofprijzen, de oorlog in Oekraïne en angst voor nieuwe varianten van het virus.

Siro Badon zal deze problemen nu gaan oplossen binnen zijn eigen bedrijf. Hij steekt voortaan zijn tijd in schoenenfabrikant De Robert. Hij ging in 1975 bij het familiebedrijf aan het werk en is sinds 1985 president van Calzaturificio De Robert di Saonara.