TOP

Bültel Group: ‘Camel Active Footwear keert voor najaar 2023 terug’

De Bültel Group, de hooflicentiehouder van Camel Active in Europa, is op zoek naar een nieuwe partner om de schoenencollectie van het merk voor winter 2023-2024 terug op de markt te brengen.

Bültel werkt achter de schermen hard aan een rentree voor Camel Active Footwear in het najaar van 2023, met een nieuwe licentiepartner. Dat meldt de Duitse modegroep in een update. Het bedrijf verwacht binnenkort bekend te kunnen maken wie deze partij wordt.

Overbruggingsperiode

Dat betekent dat er voor winter 2022-2023 en zomer 2023 geen nieuwe collecties komen, al zal het merk volgens Bültel niet helemaal uit de winkels verdwijnen. De groep wil de markt in de overbruggingsperiode uit voorraad bedienen. Die schoenen zijn afkomstig uit de inventaris van het failliete HC Footwear GmbH, de voormalige schoenenpartner. Ze worden in overleg met curator Peter Jacob via de Duitse en Belgische agentschappen van Camel Active Footwear aangeboden en zullen voornamelijk worden verkocht via gespecialiseerde retailers en Camel Active-stores.

Succesvolle voortzetting onmogelijk

HC Footwear GmbH vroeg dit voorjaar het faillissement aan. Het bedrijf viel onder de Duitse Hamm Group, dat de licentie voor de Camel Active-schoenenlijn voor het winterseizoen 2020-2021 van Gabor overnam. Het economische klimaat – eerst de lockdowns, toen de oorlog in Oekraïne – maakte een succesvolle voortzetting echter onmogelijk en werd HC Footwear uiteindelijk fataal.