TOP

Bültel vindt nieuwe licentiepartner voor schoenenlijn Camel Active

De Bültel Group, hoofdlicentiehouder van Camel Active in Europa, heeft een nieuwe partner voor de schoenenlijn van het merk. Camel Active Footwear komt voor winter 2023-2024 terug in de winkels.

Bültel gaat samenwerken met het Duitse schoenenbedrijf Gerli GmbH, gevestigd in Merzalben, zo meldt het concern. “Een gevestigde en ervaren speler in de internationale schoenenindustrie”, zegt Volker Weschenfelder, die met Frank Brüggemann de directie van Bültel Wordwide Fashion vormt. Brüggemann vult aan: “Samen met Gerli zullen we Camel Active Footwear weer tot kernwaarde van ons merk-DNA maken, en daarmee als belangrijke pijler in speciaalzaken in binnen- en buitenland.”

Ralf Grossmann, managing partner bij Gerli, is eveneens verheugd over de samenwerking met Bültel. “Camel Active heeft veel trouwe fans en een enorm potentieel op het gebied van casual schoenen voor mannen en vrouwen. Met zijn premium positionering is het een perfecte match met ons portfolio, terwijl het ook genoeg verschilt van ons eigen merk Dockers.”

Herstart na faillissement

De Bültel Group is hoofdlicentiehouder voor Camel Active in de EMEA-regio. Het concern werkte voor de schoenencollecties van het kledingmerk eerder samen met Gabor en vanaf winter 2020-2021 met HC Footwear GmbH. Dat bedrijf ging in mei dit jaar echter op de fles. Het economische klimaat – eerst de lockdowns, toen de oorlog in Oekraïne – maakte een succesvolle voortzetting van de Camel Active-schoenenlijn volgens HC Footwear onmogelijk en werd de voormalige licentiehouder uiteindelijk zelfs fataal.