TOP

De nieuwe Schoenvisie is uit: met Manexco, J. van Mourik & Zn en de schoenentrends uit Milaan

Onze nabeurseditie is uit! Voor het nieuwe digitale magazine spraken we Arnaud Vanderplancke en Bjorn Smit van Manexco over de transformatie van het Belgische schoenenbedrijf: van ‘traditionele’ leverancier tot innovatieve voorraadspeler. We bezochten J. van Mourik & Zn in Alblasserdam, waar eigenaar Niels van Mourik klanten verleidt met handgekleurde schoenen, en bezochten de beurzen in binnen- en buitenland voor de trends voor zomer 2023. Veel kijk- en leesplezier!

Coverfoto: Superga

Schoenvisie #8 lezen? Klik op de cover of de kop van één van de artikelen hieronder.

Interview Manexco: ‘We verkopen inmiddels meer uit voorraad dan op voororder’

Met de lancering van het kleurrijke pumpmerk Giulia, dat draait om een vaste basiscollectie waar een ‘vrijwel ongelimiteerde’ voorraad achter zit, ontdekten CEO Arnaud Vanderplancke en key accountmanager Bjorn Smit van het Belgische schoenenbedrijf Manexco vijf jaar geleden onbedoeld dat dit precies was waar de branche op zat te wachten. Het werd het begin van een complete shift in de bedrijfsvoering.

Gespot op Micam: de trends voor zomer 2023

Zomer 2023 belooft een feest van speelsheid, elegantie en kleur. Dat zagen we tijdens de 94e editie van Micam, van 18 tot en met 20 september in Milaan. Met naast het vertrouwde zwart, grijs en bruin een nieuwe basiskleur voor mannen: blauw.

Winkelreportage: J. van Mourik & Zn scoort met handgekleurde schoenen

Niels van Mourik, eigenaar van schoenenzaak J. van Mourik & Zn in Alblasserdam, behoort tot de selecte club Greve-kleurspecialisten in ons land en finisht blanco schoenen van het mannenschoenenmerk op verzoek in elke denkbare kleur in zijn instore atelier. Dat heeft een enorme vlucht genomen. “Klanten vallen er direct voor.”

Fotorepo Schoenendagen: dit zijn de favoriete modellen van leveranciers

Tijdens de Schoenendagen in Cast maakten we op zondag een ronde langs de exposanten. Van welke modellen uit de nieuwe zomercollecties hebben ze hoge verwachtingen en wat zijn hun persoonlijke favorieten? “Modeboetieks zijn al gevallen voor de clog, benieuwd of de schoenenretail ook instapt.”