TOP

Gucci lanceert eco-vriendelijke schoenenlijn

Het Italiaanse modehuis Gucci verkoopt tegenwoordig een eco-verantwoorde schoenenlijn de onder de naam Sustainable Soles.

De hoofdontwerpster van Gucci, Frida Giannini, nam ook het design van deze collectie voor haar rekening. Sustainable Soles zijn er voor zowel mannen als vrouwen. De schoenen zijn onderdeel van de herfstcollectie 2012. Inmiddels liggen ze al in geselecteerde Gucci-winkels en zijn ze verkrijgbaar via de webshop.

Balans
De ‘groene’ schoenen van het label zijn gemaakt van afbreekbaar plastic. Met dit project wil Gucci proberen om de wensen van de consumenten op een verantwoorde manier te interpreteren. Wel zegt het modehuis de balans te willen behouden tussen hun stijlopvattingen en kwalitatieve producten met een milieuvriendelijk tintje.

Marola en California
Het damesmodel van de Sustainable Soles-collectie heet Marola Green. Deze ballerina komt in de kleuren zwart, taupe en rood en is afgewerkt met het Gucci-logo. Voor de heren is er het sneakermodel met de naam California Green. Deze schoen is verkrijgbaar in een hoog en een laag model en bestaat ook volledig uit eco-vriendelijke materialen.