TOP

Hanna Verboom genomineerd voor Ecco Walk In Style Award

De Nederlandse actrice Hanna Verboom is door het Deense schoenenmerk Ecco genomineerd voor de Walk In Style Award 2011. De vierde Walk In Style Award-uitreiking vindt plaats tijdens de fashion week in Kopenhagen in februari 2011.

De award wordt sinds 2008 uitgereikt aan een vrouw die anderen inspireert om de wereld leefbaarder te maken. De winnares mag de geldprijs van 33.500 euro doneren aan een project of goed doel naar eigen keuze. In 2008 deed alleen Denemarken mee. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een internationale wedstrijd waaraan zes landen deelnemen. Voor het eerst is nu ook een Nederlandse vrouw genomineerd.

Verbeteren positie vrouwen
In 2000 bereikte de Verenigde Naties (VN) een akkoord over acht millenniumdoelstellingen om in 2015 een einde aan de armoede in de wereld te maken. De VN wil vooral de positie van vrouwen en kinderen verbeteren. Met de Ecco Walk In Style Award wil het Deense bedrijf sterke vrouwen erkennen als ambassadrices voor andere vrouwen en een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. Ook wil Ecco vrouwen steunen die onder minder gunstige omstandigheden leven. 

Hanna Verboom
Actrice Hanna Verboom, bekend van onder andere de Net 5-serie ‘De Co-Assistent’, is door Ecco genomineerd vanwege haar inzet voor haar stichting Cheruto en haar betrokkenheid bij de oprichting van Get It Done, een community voor directe ontwikkelingshulp, waarbij gebruikt gemaakt wordt van sociale media als Hyves en Facebook. Deze community wil jongeren aanspreken om op een persoonlijke manier kleinschalige projecten te ondersteunen. Er zijn er inmiddels twaalf succesvol afgerond. Als Hanna Verboom de award wint, wil zij het geld besteden aan projecten die de positie van vrouwen en kinderen verbeteren.

Uitreiking
De Ecco Walk In Style Award 2011 wordt tijdens de openingsavond van de Copenhagen Fashion Week op 1 februari 2011 uitgereikt.  De andere genomineerden worden binnenkort bekend gemaakt. Vorig jaar werd de award uitgereikt aan het voormalige Poolse fotomodel Ilona Felicja?ska. Zij doneerde het geld aan haar eigen liefdadigheidsinstelling ‘Niezapominajka’ (vergeet-me-niet). Deze organisatie geeft financiële hulp aan gezinnen die een kind hebben met een hersenverlamming.