TOP

Helly Hansen lanceert eerste lifestyle schoenencollectie

Helly Hansen mag zich het oudste outdoormerk ter wereld noemen. In 1877 bracht de Noorse kapitein Helly Juell Hansen de allereerste waterdichte producten op de markt. Naast de functionele sportkleding en -schoenen brengt het Noorse merk vanaf komend seizoen ook een lifestyle footwear collectie, geïnspireerd op de nautische heritage van Helly Hansen.

De lifestyle schoenencollectie van Helly Hansen bestaat uit sportieve sneakers, bootschoenen en veterboots met een nautische inslag. De schoenen zijn gemaakt van materialen als canvas, suède en kalfsleer, met een gewaxte, geschuurde of gebleekte finsh. Details onderstrepen het maritieme karakter van deze collectie; nylon straps, metalen eyelets en kleurrijke (logo)prints refereren aan de functionele outdoorkleding. Het Helly Hansen logo -met de Noorse vlag en het berglandschap- siert de tong; de rode vlag met het donkerblauwe kruis komt ook terug op de hiel.

De allereerste lifestyle schoenencollectie van Helly Hansen brengt een ode aan het avontuurlijke buitenleven. Sneakers met vervaagde prints, originele logo’s en gekleurde stiksels en straps, hebben een ‘preppy’ uitstraling en zijn verkrijgbaar in de kleuren beige, marineblauw en lichtgrijs. De veterboots zijn gemaakt van leer en onbewerkt canvas. De klassieke bootschoen  is er in suède of gewaxt leer. Daarnaast brengt het een aantal damessneakers, in pasteltinten als zachtroze, violet en poederblauw.

De Helly Hansen lifestyle schoenencollectie is leverbaar vanaf voorjaar 2010 in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Adviesverkoopprijzen variëren van 59,95 euro (canvas sneakers) tot 119,95 euro (hoge veterboots).

Voor verkoopinformatie:

Bart van Schijndel, telefoon: 020 – 406 11 11, e-mail: bart.vanschijndel@usgbrands.com