TOP

Het belang van de juiste sokken voor in jouw schoenen

Wanneer we het hebben over onze outfit en met name over de schoenen, dan denken we vaak niet direct aan de sokken die we dragen. Naast dat sokken een belangrijk onderdeel zijn als het gaat om het totaalplaatje, zijn sokken ook vanuit praktisch oogpunt vaak een ondergeschoven kindje.

Sokken kunnen er namelijk voor zorgen dat je je een stuk fijner voelt in de schoenen die je draagt, maar kunnen ook de levensduur van je schoenen verbeteren. Niet voor niets is het dan ook ontzettend belangrijk om te kiezen voor de juiste sokken. Niet alleen als het gaat om maat, maar ook om kwaliteit. Zo zijn merino wollen sokken een goede keuze voor vrijwel iedere outfit en bepaal je helemaal zelf welk type sokken je draagt. Omdat niet iedereen hiervan overtuigd is, hebben we een aantal redenen voor je waarom dit zo belangrijk is.

Je voelt je een stuk prettiger

De juiste sokken kunnen een enorme impact hebben op hoe jij je voelt. Net als dat veel vrouwen een te strakke BH niet prettig vinden, kun je bij te strak zittende sokken ook problemen krijgen. Vooral wanneer je voor een belangrijke bespreking staat en je de volledige focus nodig hebt om iets te kunnen overbrengen, kun je wel nagaan dat deze afleidingen desastreuze gevolgen kan hebben voor je. Dus heb je last van strakzittende sokken, dan is het zaak om voor een ander type sok te kiezen of een maatje groter te nemen bijvoorbeeld. Zo kan het zijn dat een bepaald merk een te strakke ‘boord’ heeft, waardoor dit een knellend gevoel geeft.

Weinig kans op klachten

Stel dat je net een paar nieuwe schoenen hebt, dan wil je natuurlijk niet dat deze knellen. Nu is het wel heel logisch dat je ze even moet inlopen, maar zal dit na enkele dagen al een stuk beter moeten gaan. Toch zien we vaak dat mensen ook daarna last houden, wat vaak te maken heeft met de keuze voor het type sokken dat ze dragen. Stel dat je sokken draagt die van wat mindere kwaliteit zijn, dan is de kans op wrijving een stuk groter. Dit heeft uiteindelijk een negatieve uitwerking op je huid en kan zorgen voor irritatie en zelfs blaren. Het is dus veel beter om een aantal paar goede sokken te kopen, zodat je de kans op klachten verkleint.

Maak je outfit compleet

Nu zie je niet direct welke sokken iemand draagt op het moment dat diegene een lange, slim fit jeans draagt. Anders wordt het bijvoorbeeld wanneer iemand een pantalon draagt. Je kunt je wel voorstellen dat het geen gezicht is om onder een pantalon een paar witte sneakersokken te dragen. Een paar nette sokken maken dus wel degelijk het verschil. Niet voor niets zien we dus ook vaak in de wat chique herenzaken dat er ook een hele collectie sokken is, zodat je een paar sokken kunt kiezen die precies matcht bij de outfit die je hebt gekozen. Het belang van goede sokken is dus absoluut niet iets om te onderschatten!