TOP

Hogere omzet Macintosh door schoenenwinkels

De Macintosh Retail Group heeft in het derde kwartaal van 2010 een 3,5 procent hogere omzet geboekt in vergelijking met een jaar eerder. Deze stijging wordt met name veroorzaakt door goede resultaten bij de schoenenwinkels (Fashion), zo maakte het retailconcern bekend.

Volgens Macintosh blijkt uit het resultaat van begin oktober dat de consumentenbestedingen nog steeds wisselvallig zijn en doet geen concrete uitspraken over het vierde kwartaal. Voor de retailer zijn de laatste maanden het belangrijkst, omdat in verband met de feestdagen dan de meeste omzet wordt binnengehaald.

De omzet uit Fashion, bestaande uit 746 schoenenwinkels van Brantano, Dolcis, Invito, Manfield, Pro en Scapino in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, steeg met bijna 9 procent tot 172,6 miljoen euro. Door gunstige weersomstandigheden steeg de verkoop van schoenen bij alle winkels, zowel in Nederland als in het buitenland.

Omzet
De omzet in het derde kwartaal kwam uit op 313,5 miljoen euro tegen 303 miljoen euro een jaar eerder. Dankzij de omzetstijging en een “scherpe kostencontrole” is het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal “beduidend hoger” uitgekomen dan een jaar eerder.

Het bedrijf verwacht dat over heel 2010 het bedrijfsresultaat “minimaal” gelijk zijn aan de 44,7 miljoen euro die vorig jaar werd geboekt.