TOP

INNOVATIE: R-Flex technologie moet pumps comfortabeler maken

De Franse schoenontwerper Raphael Young zegt een oplossing te hebben voor knellende pumps en pijnlijke voeten. Hij ontwikkelde een speciale, flexibele zool die ervoor zorgt dat pumps de hele dag comfortabel aanvoelen.

De ontwerper denkt dat zijn creatie een revolutie teweeg zal brengen in zowel de schoenenbranche als het leven van de vrouw. De Fransman heeft een patent aangevraagd op zijn uitvinding: R-Flex.

De R-Flex-schoenen bevatten stalen hakken, zachte zolen van leer en latex en extra rubber onder de bal van de voet. De ontwerper implementeerde ook een speciaal ‘anti-draai’ systeem om verzwikte enkels te voorkomen. Volgens hem verbeteren de hightech pumps het comfort en de flexibiliteit van de pump, zonder op design in te leveren.

Comfortschoenen
Raphael Young kwam twaalf jaar geleden voor het eerst in aanraking met comfortschoenen toen hij een fabriek bezocht. “De fabriek ontwikkelde comfortabele, bijna orthopedische schoenen. De eigenaar vertelde me dat hij naar een oplossing zocht  om schoenen meer flexibel te maken, waardoor schoenen comfortabeler aanvoelen en de natuurlijke loopbeweging volgen. Na diverse testen in de fabriek vond ik de oplossing om pumps net zo comfortabel te maken als ballerina’s en hierna heb ik direct patent aangevraagd”, zei de schoenenontwerper tegen de Daily Mail.

Een schoen met R-Flex technologie kost zo’n 660 euro per paar.