TOP

Iris nieuwe licentienemer van Michael Kors footwear

Na negen jaar beëindigt de Amerikaanse designer Michael Kors zijn samenwerking met Schwartz & Benjamin als licentienemer van de footwear. In plaats daarvan gaat hij een contract aan met Iris SpA voor zijn hogere segment collecties.

Het bedrijf breekt zijn partnerschap met Schwartz & Benjamin omdat het de Kors footwear collectie in eigen huis wil brengen, waarbij het gaat samenwerken met Iris, dochtermaatschappij van het in Milaan gevestigde Gibo Compagnia SpA, dat ook de sportswear collectie van Kors fabriceert.

“We hebben groot success met onze accessoires en schoenencollectie en de vraag is de bestaande collecties uit te bouwen.”Aldus John Idol, ceo van Michael Kors. “Accessoires vormen een belangrijk component voor onze totale groeistrategie en Iris is vermaard als fabrikant van luxe schoenen op een niveau dat vergelijkbaar is met onze sportswear. Iris gaat vier collecties schoenen per jaar produceren voor Kors en neemt behalve de productie ook de verkoop en distributie voor zijn rekening. Michael Kors footwear zal worden verkocht in de eigen brandstores en in luxe warenhuizen en speciaalzaken. De verkoop aan de detailhandel geschiedt vanuit het hoofdkantoor in New York en de showroom in Milaan. De herfst/winter 2009 collectie wordt de eerste van de hand van de nieuwe licentienemer Iris.