TOP

Jan Jansen ontwerpt op orchideeën geïnspireerde ‘Orchid Shoe’

In de winkel van schoenenontwerper Jan Jansen aan het Rokin in Amsterdam is dinsdag 16 oktober zijn nieuwe collectie voor voorjaar/zomer 2013 gepresenteerd.

De schoenenzaak was omgetoverd tot een kleurrijke orchideeënkas. De ‘Orchid Shoe by Jan Jansen‘ is volledig geïnspireerd op orchideeën. Deze schoen kwam tot stand in samenwerking met de veertig Nederlandse kwekers van potorchideeën van ‘Art of Life’.

De ‘Orchid Shoe by Jan Jansen’ is verkrijgbaar in de kleuren fuchsia, rood, terracotta, paars en cognac. Deze kleuren zijn gebaseerd op verschillende orchideeënsoorten, zoals de Phalaenopsis, Vanda, Oncidium en Dendrobium.

‘De koningin van de planten’
In verschillende onderdelen van de schoen is de orchidee terug te vinden. De suède sandaal heeft een hak van 13 centimeter (een verwijzing naar het elegante, vrouwelijke karakter van ‘de koningin van de planten’), een plateauzool van 3 centimeter en een wikkelband met orchideebloemen.

Venusschoentje
Jan Jansen: “De orchidee heeft mij altijd al geboeid en toen ik hoorde dat er een orchideesoort met de bijnaam Venusschoentje bestaat, leek het mij fantastisch een schoen te ontwerpen die is geïnspireerd op deze elegante plant. De orchidee kent vele soorten en variëteiten, en elke soort heeft weer zijn eigen bloemvorm, kleuren en unieke tekeningen. Ik heb me de afgelopen maanden dan ook omringd met zoveel mogelijk verschillende orchideeën om zo tot deze unieke schoen te komen. Ik denk dat ik met de ‘Orchid Shoe’ een draagbaar kunstwerk van de natuur heb gecreëerd.”

De ‘Orchid Shoe by Jan Jansen’ is vanaf februari 2013 in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar, online en in de winkels van Jan Jansen in Amsterdam en Maastricht. De adviesverkoopprijs is 495 euro.