TOP

Jeffery West opent schoenenwinkel in Amsterdam

Het extravagante Britse schoenenlabel Jeffery West opent eind april de eerste Nederlandse winkel in de Amsterdamse Negen Straatjes. Het assortiment bestaat, naast schoenen, uit shawls, manchetknopen en riemen.

Jeffery West is in 1987 opgericht door Mark Jeffery en Guy West. Geboren en getogen in Northhampton, het historische centrum voor de schoenmakerij en leer, ontwikkelden de jeugdvrienden al snel een grote interesse voor schoenen.

Op 16-jarige leeftijd begonnen ze hun bedrijf met de verkoop van gecustomisede schoenen die afgekeurd waren in de fabriek van Jeffery’s vader. Dit was zo’n succes dat ze enkele jaren later zelf schoenen gingen ontwerpen en produceren. 

In 1987 starten ze hun eigen label: Jeffery West. De jongens zijn dan begin twintig en daarmee de jongste schoenenontwerpers van Engeland. Tegenwoordig hebben ze vijf eigen winkels, waarvan twee in Londen.

Bij Jeffery West krijgen traditionele ontwerpen een edgy en decadente twist door het gebruik van lak- en slangenleer. In de gespleten hak en de rode zool staan gedichten en afbeeldingen gekerfd.

De winkel is gevestigd in de Runstraat 17D in Amsterdam.